Momentum Kuur

Wat houdt detoxen precies in

Wil jij graag afvallen? Dan kun je ervoor kiezen om een afslankspray te kopen. Er zijn echter ook andere manieren die mogelijk kunnen werken. Probeer een detox kuur om je lichaam te reinigen. Wat houdt detoxen precies in?

 

Lichaam reinigen 

Met detox bedoelen we het reinigen van je lichaam. Dagelijks worden we blootgesteld aan allerlei vuile stoffen. Deze stoffen kun je in eten vinden, maar je kunt ook vuile stoffen in je lichaam krijgen door uitlaatgassen van auto’s of fabrieksgassen. Normaal gesproken kan je lichaam deze giftige stoffen wel wegwerken uit je lichaam. Als het echter om teveel vuile stoffen gaat, kan het lichaam dit niet meer aan.

 

Tijd voor detox 

Het gevolg van teveel vuile stoffen is dat je lichaam hierop kan reageren door vermoeidheid en een verlaagde weerstand. Hierdoor ben je dus ook vaker ziek. Daarnaast heb je vaak hoofdpijn en voel jij je erg futloos. Als je deze symptomen hebt, is het tijd voor verandering. Deze gevolgen kunnen invloed hebben op je humeur. Op je werk zul je minder geduld hebben en ook thuis heb je op een gegeven moment nergens meer energie voor. Een detox kuur is dan zeker het proberen waard.

 

Resultaten detox kuur

Met een detox kuur wordt je lichaam gereinigd. Als je lichaam eenmaal is verlost van de grote hoeveelheid vuile stoffen, zal je lichaam hier direct positief op reageren. Je gaat je namelijk op den duur steeds fitter voelen. Ook zul je het aan je gewicht merken, je gaat namelijk ook afvallen. Tijdens de detox zal je weerstand stap voor stap ook worden verbeterd, hierdoor ben je minder vaker ziek. Het is verstandig om de detox kuur te combineren met sporten. Omdat je dankzij de detox kuur meer energie hebt, kun jij je ook prima bezig houden met hardlopen, zwemmen of wandelen.